Úlovky z Levných knih

Levné knihy mě zkrátka nepřestávají bavit, skoro vždy v nich natrefím na něco dobrého. Obchody ve spíše menších městech jsou zpravidla mnohem lépe zásobené a často nejsou některé tituly tak rychlé vyprodané.

Teď konkrétně ke koupeným věcem...

Hrníček Pink Floyd byl poslední a čekal na mě. Bude to dárek pro tátu, který je nadšenec klasické rockové hudby a stále ještě aktivní muzikant. Je pravda, že motiv není dvakrát kvalitní a hrnek sám o sobě by možná chtěl trochu víc nápadu, ale za tu cenu je to hezký dárek :)





Zápisník Tushita byl jasnou volbou. Mám moc ráda motiv Vlny od Hokusaie a nikdy mě nepřestane fascinovat. Kvalitní bílý papír je doplněn o podložku s linkami.




Knihu Šarlatové písmeno jsem si chtěla koupit už dávno, ale nějak mi v LK unikala. Klasický román americké literatury o ženě jdoucí proti zákonům morálky a konvence většina zná asi z filmu (proto asi to vtipné upozornění na růžku :) )  



Tvář toho druhého je mojí druhou knihou od nejvýznamnějšího poválečného japonského spisovatele Kobo Abého. Možná znáte Písečnou ženu, která vyšla v edici Lidových novin.



A nakonec kniha Interview s upírem od Anne Riceové Podotýkám, že nejsem stoupenec novodobého šílenství okolo upírského braku (ať už filmového či knižního), přesto si myslím, že o tomto tématu existují smysluplné knihy, mezi něž patří právě Interview a také Drakula od Brama Stokera.  

Komentáře

Unknown píše…
Pěkné úlovky :) Deníček i hrníček mám také.
Vrána píše…
Interview s upírem jsem si v Levných knihách taky ulovila, byla jsem strašně ráda, že tuhle knížku vydali :-) A ten zápisník s Vlnou od Hokusaie musím mít!
Sherylis píše…
Bojím se, že poklady jako Interview a Šarlatové písmeno v Praze opravdu k sehnání nejsou :/ tohle je zas výhoda menších měst :) Každopádně dlouho sem tam nebyla, tak musim brzo omrknout, co nového LK nabízí.:)