Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton: Tajemné vytí - Maryrose Woodová

Tajemné vytí je první knihou trilogie Nepolepšitelné děti od americké autorky Maryrose Woodové, za níž získala nadšené recenze v periodikách jako je Publishers Weekly nebo Kirkus.

Příběh vypráví o patnáctileté vychovatelce Penelopě, kterou její rodiče jako miminko odložili přede dveřmi dívčí akademie, kde si osvojila mnohé nejenom pedagogické schopnosti. Její první prací po propuštění z akademie je výchova tří polodivokých dětí, které nalezl na svém panství lord Ashton při jednom z honů na divokou zvěř.
Lord, který na panství žije se svojí mladou novomanželkou, pojmenuje děti podle abecedy – Alexander, Beowulf a Kasiopea. Mladá vychovatelka, které hledá útěchu ve výrocích Agáty Swanburnové a příbězích o poníkovi Deštíkovi stojí před nelehkým úkolem - připravit děti na vánoční ples.
Penelopa si brzy děti získá a vyučuje je latině, francouzštině, ale také způsobům i vyjadřování. Ač se zdá, že jsou dokonale připraveni na vánoční ples, vše nakonec dopadne úplně jinak, než kdokoli předpokládat.



Tajemné vytí je kniha, která zaujme vtipnými odkazy, jako na tlustou knihu o velrybě, příkladem dedukce, jak ji používal jistý pan Holmes, apod. Atmosféra panství Ashton je tajuplná, neboť nikdo neví, kde se děti vzaly a jakých bude jejich osud. Tajemné vytí je první knihou z tří a je na ní znát, že autorka příběh zbytečně roztahuje, aniž by prozradila cokoli z tajemství sídla, ať už odkud pochází děti, proč je sleduje Timothy, nebo jaký je původ samotné vychovatelky. V prvním díle jsme tak svědky pouze toho, jak se dětí ujme Penelopa a připravuje je na ples.  

Komentáře